O Nama

Ko smo mi?

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) je nastao sa ciljem da poveže studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta (IIM) u Evropi kroz sticanje i unapređivanje njihovih znanja i iskustava na ovim poljima. Uspešno spaja studente Evrope u poslednjih 29 godina i doseže do 60.000 studenata organizovanih u 80 univerziteta. ESTIEM Lokalna Grupa Novi Sad osnovana je 2002. godine na Fakultetu tehničkih nauka, što je čini najstarijom u Srbiji, sa ciljem da kroz projekte i saradnju poveže i integriše studente IIM oblasti. Trenutno ima 40 članova i jedna je od najaktivnijih Iokalnih grupa u Balkanskom regionu. LG Novi Sad je neprofitna i nevladina organizacija koja aktivno volontira i doprinosi zajednici kroz projekte kao što su Novi Sad evropska prestonica kulture i Novi Sad evropska prestonica mladih. Okupljeni oko istih ciljeva i motiva, kao što su lični i profesionalni razvoj studenata u lokalnoj grupi Novi Sad do sada su organizovali preko 60 lokalnih i medunarodnih skupova. Projekti koje organizujemo svake godine su: Kick-Off Week, ESTIEM sajam zapošljavanja, FTN Challenge, FTN Challenge Junior, EXIT Activity Week.

Koje u naše vrednosti?

Naše vrednosti su stvari za koje verujemo da su važne u načinu na koji živimo i radimo. One određuju naše prioritete i predstavljaju meru kojom utvrđujemo da li se naš rad kreće u željenom smeru.

Prihvatamo različitosti

Multikulturalizam doživljavamo kao snagu ESTIEM-a, te se LG Novi Sad konstantno trudi da održava jaku vezu sa centralom. Koristimo našu kulturnu raznolikost tako što možemo pristupiti šansama i izazovima iz različitih perspektiva. Poštovanje nije samo nešto čemu težimo, već je deo same osnove naše mreže.

Težimo razvoju

Trudeći se mi rastemo zajedno i učimo na greškama, nestrpljivi smo da prođemo kroz proces učenja i vidimo pristupačnost i slobodu kao najviše ciljeve. ESTIEM-eri stiču praktično iskustvo i važne soft-skills veštine potrebne u današnjem svietu.

Podstičemo učestvovanje

ESTIEM, demokratska organizacija sa ravnom hijerarhijom, podstiče učešće svih svojih članova. Inspirišemo jedni druge za učestvovanje u različitim aktivnostima ESTIEM-a i razvijaju novih ideja.

Ciljamo visoko

Ne bojimo se izlaska iz svoje zone komfora. Članovi ESTIEM-a su proaktivni studenti koji uvek daju 100%. Podstičemo preduzetnički duh među studentima i drugim zainteresovanim stranama okupljanjem i razmenom iskustava i najboljih praksi.

Pridruži nam se

Želiš da se pridružiš brojnim studentima iz preko 80 zemalja? Zanima te razvoj i edukacija? Sve što je potrebno jeste da popuniš prijavu ispod i već sutra možeš biti član Estiem LG Novi Sad

ADRESA

Trg Dositeja Obradovića 6, Novi Sad, Srbija

bord.novi_sad@estiem.org