Business Case Challenge

Lokalni projekat
Business Case Challenge

Business Case Challenge predstavlja takmičenje namenjeno svim studentima na teritoriji Republike Srbije koje se održava na Naučno tehnološkom parku u Novom Sadu. Takmičenje obuhvata dve discipline, Elevator pitch i Case study, a zainteresovani mogu da se opredele za jednu.

Elevator pitch – predstavlja kratko idejno prezentovanje rešenja u trajanju od 90 sekundi. Koncept ove discipline je takav da, takmičari dobiju problem za koji imaju 5 dana da pronađu idealno rešenje, nakon čega imaju 90 sekundi za njegovo prezentovaje sudijama. Timovi se sastoje od 2 člana.

Case study – predstavlja disciplinu u kojoj timovi dobijaju realan problem u određenoj kompaniji,te imaju 5 dana da reše problem i pripreme se za prezentovanje od 10 minuta pred sudijama. Timovi se sastoje od 3 ili 4 člana. 

Takmičenje je koncipirano tako da podstiče kreativno i inovativno razmišljanje studenata. Pored toga, predstavlja izazov za mlade koji žele da stečeno znanje primene u praksi i da se takmiče sa drugim motivisanim i ambicioznim studentima. 

BCCPrimaryLogo

Iskustva takmičara

Po prvi put sam se oprobala u ovoj disciplini prošle godine na takmičenju, a odličan rezultat smo postigli jer je tim bio sklopljen tako da pokrijemo znanja iz što više oblasti a sve nas je spajala želja da iskažemo svoj potencijal. Posle tog iskustva u meni se rodila želja da nastavim sa takmičenjima i tako izazivam sebe u rešavanju raznih problema koji će me sutra sačekati u industriji.

Teodora Marić

Prvo mesto u disciplini Elevator Pitch

Rešavanje studije slučaja je sjajna prilika da primenite sve što ste do sada naučili na fakultetu. To je iskustvo koje vam promeni način razmišljanja - zahteva kreativno i praktično razmišljanje koje morate implementirati u rešenje. Od kada uradite prvu studiju slučaja, vaš način daljeg učenja neće biti isti - u svemu ćete tražiti praktičnu primenu i mogućnosti da unapredite neki proces. Ovo je takođe sjajna prilika da naučite mnogo o timskom radu, kao i kolegama koje su sa vama u timu.

Marija Đaković

Prvo mesto u disciplini Case study

Sponzorstva